مزایای آب بندی سنگ نما ساختمان

آیا نمای ساختمان و سنگ نمای ساختمان نیاز به آب بندی دارد؟

آب بندی نمای ساختمان یک امر مهم و ضروری در افزایش عمر بنا می باشد، همان طور که می دانید در صورت نفوذ آب و رطوبت از سنگ نما ساختمان ، با گذشت زمان می تواند سبب آسیب دیدن نما و دیوار ها گشته و خساراتی جدی را به همراه خواهد داشت.

لازم به ذکر است در صورتی که آب بندی نمای ساختمان به شکل اصولی انجام نگیرد می تواند باعث نفوذ رطوبت به دیوار های داخلی گشته و علاوه بر نیاز به تعمیرات، هزینه های زیادی نیز در پی خواهد داشت، گفتنی است امروزه شرکت های مختلفی در این زمینه فعالیت می کنند و برای این امر از روش های مختلفی استفاده می گردد، همچنین محصولات متنوعی نیز بدین منظور به کار می رود.

تیم تولید محتوا ثمین سنگ در این مقاله به بررسی مفهوم آب بندی نما ساختمان خواهد پرداخت و در ادامه به مزایای این روش اشاره خواهد کرد، علاوه بر آن روش های مورد استفاده در این رابطه را نیز مورد ارزیابی قرار خواهیم داد، و در ادامه نیز با ترکیبات و مواد رایج و پر کاربرد نیز بیشتر آشنا خواهیم شد، تا با ضرورت این امر و نکاتی که در رابطه با آن وجود دارد بیشتر از پیش آشنا شوید.

آب بندی نمای ساختمان چیست؟

همان طور که می دانید امروزه برای نمای ساختمان از مصالح مختلفی مانند، شیشه، سنگ، آجر و غیره استفاده می گردد، لازم به ذکر است هر یک از این مصالح با گذشت زمان ممکن است دچار آسیب گردد و طی آن باعث نفوذ رطوبت به دیوار ها گردد، از این رو برای رفع این مشکل از آب بندی نمای ساختمان ساختمان استفاده می گردد که به طور کلی به اقداماتی که طی آن از نفوذ آب به بنا پیشگیری می شود گفته می شود.

در واقع علت نفوذ رطوبت می تواند تخریب و یا آسیب دیدن بخشی از مصالح و یا بندکشی های بین مصالح باشد، که خود می تواند به علت بند کشی غیر اصولی و یا مواد نا مناسب در این زمینه باشد، علاوه بر آن تغییرات جوی مانند باران و برف و تغییرات هوا مانند گرم و سرد شدن مصالح طی فصول مختلف سال و تابش نور خورشید می تواند تغییراتی را در آن ایجاد کند که نیازمند ترمیم باشند.

علاوه بر نکات اشاره شده در بالا برخی از انواع سنگ نما ساختمان جذب آب بیشتری دارند که در صورت استفاده از آن باید سطوح آن عایق بندی گردد تا از ایجاد خسارات جدی در دراز مدت پیشگیری گردد، طبق توضیحات این بخش، به طور کلی با تعریف آب بندی نمای ساختمان آشنا شدیم، در ادامه به بررسی مزایای این روش بیشتر خواهیم پرداخت.

مزیت های آبندی نمای ساختمان چیست؟ | ثمین سنگ

مزایای آب بندی نمای ساختمان

آب بندی نمای ساختمان مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت که در این بخش بیشتر به آن خواهیم پرداخت، یکی از مهم ترین مزایای این روش پیشگیری از صدمات و خسارات ناشی از نفوذ رطوبت به ساختمان است، رطوبت نفوذی می تواند به رنگ دیوار، گچ آن و کاغذ دیواری ها آسیب وارد کند.

علاوه بر آن در صورت نفوذ بیشتر رطوبت در دراز مدت ممکن است اسکلت ساختمان نیز آسیب دیده و از این رو خطراتی را به دنبال خواهد داشت، از دیگر خسارات ناشی از نشت رطوبت می توان به تخریب نمای خارجی ساختمان اشاره کرد، به طوری که با استفاده از آب بندی نمای ساختمان می توان از این خسارات پیشگیری نمود.

یکی دیگر از مزایای این روش کمک به زیبایی نمای ساختمان می باشد، به طوری که با نفوذ آب به سنگ نما ساختمان می تواند سبب تشکیل شوره ها و ظاهری نا خوشایند در آن گردد، علاوه بر آن آلودگی های محیطی در گذر زمان در درز ها و ترک های موجود تجمع یافته و ظاهر ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهند.

علاوه بر موارد فوق باید به بهینه سازی مصرف انرژی نیز اشاره نمود، به طوری که طی این روش درز ها و منافذ بسته شده و در کاهش مصرف انرژی نیز موثر است، کاهش هزینه های ساختمان از دیگر مزیت های این روش می باشد، چرا که در صورت نفوذ رطوبت و ایجاد خسارات، هزینه های بالایی را می بایست جهت ترمیم و بازسازی پرداخت نمود.

آب بندی سنگ نمای ساختمان

سنگ نما ساختمان از مصالح پر کاربرد می باشد، این مصالح در هنگام استفاده باید به شکل اصولی بندکشی گردد، در غیر این صورت ممکن است تحت تغییرات آب و هوایی و جوی بندکشی ها از بین رفته و علاوه بر نفوذ رطوبت سبب شل شدن سنگ ها و حتی سقوط آن ها گردد.

در هنگام آب بندی نمای ساختمان در این مصالح ابتدا باید ترک ها و منافذ ایجاد شده ترمیم و بازسازی گردد، باید یادآور شویم برای این منظور از ترکیباتی مانند پلی اورتان و سیلیکون استفاده می گردد.

همان طور که در بالا نیز اشاره شد یکی از کاربردی ترین و رایج ترین ترکیبات مورد استفاده در آب بندی نمای ساختمان چسب پلی اورتان است، از مزایای این چسب باید به امکان سمباده زنی آن اشاره کرد علاوه بر آن می توان از رنگ نیز برای آن استفاده نمود.

چسب سیلیکون نیز دارای ماندگاری و مقاومت بسیار خوبی است و از جمله مواد پر کاربرد در این رابطه می باشد، لازم به ذکر است به علت نفوذ پذیری سطوح برخی از سنگ ها نسبت به رطوبت، می بایست سطح آن ها توسط مواد ضد آب پوشش دهی شود، از جمله مواد پر کاربرد در این زمینه مواد و ترکیبات نانو می باشد.

جدید ترین روش های آبندی نما ساختمان

روش آب بندی نمای ساختمان

به طور کلی از دو روش اصلی برای آب بندی نمای ساختمان استفاده می گردد که شامل روش داربست و روش طناب یا راپل می باشد، لازم به ذکر است روش راپل سرعت بیشتری نسبت به روش داربست دارد.

طی این روش کارشناس این امر با استفاده از طناب به محل های مورد نظر دسترسی خواهد یافت، به طوری که یک سر طناب را در بام ساختمان به قسمتی که توان تحمل وزن فرد را داشته باشند مانند کانال کولر می بندند و فرد از طناب آویزان شده و با ترمیم ترک ها اقدام به آب بندی نمای ساختمان می نماید، لازم به ذکر است امروزه بیشتر از روش راپل در این زمینه استفاده می گردد.

علاوه بر روش راپل، استفاده از داربست های فلزی از دیگر راهکار های مورد استفاده در این رابطه است که با توجه به هزینه بالا تر آن، تنها در شرایطی که امکان استفاده از روش راپل نباشد توصیه می گردد، همچنین باید توجه داشته باشید که سرعت پیشروی کار در روش راپل بسیار بیشتر از روش داربست می باشد.

مواد آببندی نمای ساختمان چیست؟

مواد آب بندی نمای ساختمان

لازم است یادآور شویم امروزه تنوع مواد و مصالح مورد استفاده در آب بندی نمای ساختمان بسیار گسترده است، انتخاب این مواد وابسته به عواملی است که یکی از مهم ترین آن ها نوع نما می باشد.

از دیگر نکات مهم در این رابطه شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه مورد نظر است، هزینه تمام شده و ماندگاری کار نیز در انتخاب این مصالح موثر خواهد بود، به طوری که برخی از این ترکیبات دوام بالاتری داشته و برخی نیازمند تمدید و بازسازی بعد از چند سال می باشند.

چسب پلی اورتان در نما های شیشه، کامپوزیت و سنگ مورد استفاده می گیرد، این چسب به علت مقاومت بالایی که دارد بسیار کاربردی می باشد، چسب z90 از دیگر ترکیبات کاربردی در آب بندی نمای ساختمان می باشد، مواد نانو، ترکیبات پلیمری، رزینی و غیره به طور گسترده با توجه به نظر کارشناسان و متناسب با شرایط، انتخاب و در عایق بندی مورد استفاده قرار می گیرند.

لازم است یادآور شویم قیمت تمام شده کار وابسته به مصالح و ترکیباتی است که به کار می رود، نوع روش به کار رفته که به صورت راپل یا داربست باشد نیز در این مورد موثر است، دستمزد فرد مجری این کار هم با توجه به نوع نمایی که روی آن کار می شود در هزینه نهایی کار تاثیر گذار خواهد بود.

شاید برای شما هم جالب باشد: اصلی ترین دلایل جدا شدن سنگ از نما ساختمان

جمع بندی

در این مقاله نگاهی داشتیم به ضرورت انجام آب بندی نمای ساختمان و نقش آن در افزایش دوام و عمر مفید ساختمان، دریافتیم که انواع نما و از جمله سنگ نما ساختمان با گذشت زمان و ضمن قرار گرفتن در شرایط اقلیمی و جوی مختلف دچار تغییراتی می گردد که ممکن است سبب نفوذ رطوبت به آن گردد.

در بخشی از این مقاله به مشکلات حاصل از نفوذ رطوبت به بنا ها اشاره شد که در دراز مدت می تواند سبب تخریب اسکلت ساختمان نیز گردد، از این رو دریافتیم آب بندی نمای ساختمان از ضرورت های یک بنا می باشد و مزایای بسیاری در پی خواهد داشت، از جمله افزایش عمر بنا، کاهش هزینه های ترمیمی بنا، افزایش ایمنی ساختمان، کمک به مصرف بهینه انرژی و غیره.

در بخشی دیگر از این مقاله نیز به روش ها و مواد مورد استفاده در این زمینه پرداختیم، به طوری که دریافتیم بسته به نوع نمای به کار رفته در ساختمان مواد مناسب باید انتخاب گردند، با توجه به این که سنگ نما ساختمان بسیار رایج است برای پیشگیری از نفوذ آب از منافذ آن به دیوار ها می بایست علاوه بر بندکشی اصولی آن، سطح آن نیز توسط مواد ضد آب عایق سازی شود تا از ایجاد مشکلات ذکر شده پیشگیری گردد.

Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *