دلایل جدا شدن سنگ نما از ساختمان

اصلی ترین دلایل جدا شدن سنگ از نما ساختمان

سنگ نما ساختمان یکی از مواد و مصالح به کار رفته در ساختمان است که وجود آن باعث زیبا تر دیده شدن ساختمان می‌ شود بهتر است سنگ را از کارخانه‌ ای تهیه کرد که از کیفیت سنگ ارائه شده اطمینان داشت مثل کارخانه سنگ اصفهان. علت هایی که باعث می‌ شود سنگ نما ساختمان دچار ریزش شود با توجه به مصالحی که استفاده شده و همچنین جنس سنگ‌ هایی که در نمای ساختمان به کار رفته و همچنین تحت تاثیر عوامل محیطی متفاوت از یکدیگر می‌ باشد.

روش‌ های بسیار زیادی وجود دارد که می‌ توان از ریزش نمای ساختمان جلوگیری کرد. مثلاً می توان به ریختن سیمان خشک در پشت سنگ‌ ها اشاره کرد.

افتادن سنگ نما ساختمان

عوامل بسیار زیادی وجود دارد که باعث می‌شود که سنگ‌ ها دچار ریزش شود از جمله این عوامل می توان به تاثیر سنگ‌ های به کار رفته در نما اشاره کرد. همچنین می‌توان به عوامل محیطی از جمله آب، باد، برف و باران اشاره کرد‌.

بلایای طبیعی از جمله زلزله یا نشست ساختمان می تواند در ریزش سنگ دخیل باشد. عوامل دیگری مثل اهمال افراد در نصب و بکارگیری تجهیزات نامناسب از دلایل بسیار مهمی هستند که باعث ریزش سنگ نما می‌ شود.

افتادن سنگ های موجود در نما خطرات بسیار زیادی برای افراد رهگذر و یا افرادی که در ساختمان سکونت دارد به دنبال خواهد داشت. یافتن علت جدا شدن سنگ های موجود در نما و همچنین رفع کردن عوامل مخرب می‌ تواند در مقاومت سنگ و همچنین نگهداری سنگ تاثیرات بسیار زیادی به همراه داشته باشد.

با به کارگیری برخی از متد ها می‌ توان از ریزش سنگ‌ ها جلوگیری کرد. مثلاً می توان مصالح مرغوب را انتخاب کرد و یا می‌ توان سنگ‌ هایی را انتخاب کرد که بتواند در مقابل شرایط آب و هوایی مقاومت بالایی داشته باشد این سنگ‌ ها را می‌ توان از کارخانه سنگ اصفهان تهیه کرد.

همچنین می‌توان افرادی را انتخاب کرد که به شکل ماهرانه بتوانند سنگ‌ ها را به نما بچسبانند تا در اثر وجود عوامل مخرب از ریزش نما ساختمان جلوگیری شود.

مهم ترین و اصلی ترین دلایل افتادن سنگ نما ساختمان

دلایل افتادن سنگ نما ساختمان

  • تاثیر آب و هوا

حفره هایی که در سنگ‌ ها وجود دارد در اثر آب و هوا ممکن است دچار ذوب شدن یا انجماد شود. عوامل فیزیکی و شیمیایی مثل هوازدگی باعث می‌ شود که سنگ‌ها به مرور زمان دچار آسیب‌ دیدگی و افتادن کند بنابراین هوازدگی و نفوذ آب ممکن است از جمله عواملی باشد که سبب شکسته شدن سنگ‌ ها و ریزش آن‌ ها شود.

همچنین حفره های سنگی که وجود دارد وقتی باران‌ های اسیدی می‌بارد آب به داخل این حفره‌ ها نفوذ کند و منجمد شود و در نتیجه باعث ایجاد ترک‌ های عمده شود که باعث افتادن سنگ‌ نما ساختمان می شود.

  • خطای انسانی

از عواملی که باعث ریزش سنگ نما می‌شود می‌ توان به استفاده کردن از افراد آموزش ندیده برای نصب کردن سنگ نما ساختمان اشاره کرد در چنین مواقعی افراد از مصالح سنتی ممکن است استفاده کنند که باعث ریزش سنگ‌ ها می‌ شود.

  • بلایای طبیعی

بلا های طبیعی از جمله زلزله ممکن است به علت وارد شدن نیرو به صورت مستقیم به وزن سنگ نما باعث شود که سنگ از نمای ساختمان جدا شده و بر زمین بیفتد.

  • ریزش نما ساختمان بر اثر سنگ نامناسب

یکی از مواردی که باعث می شود نما سنگ ساختمان دچار ریزش شود انتخاب کردن سنگی است که از جنس خوبی برخوردار نیست. مثلاً می توان به سنگ مرمر اشاره کرد چون دلیل این سنگ می‌ تواند سرما، گرما یا رطوبت باران و شرایط جوی دیگر باعث شود که سنگ از بستر ملات جدا شده و بر روی زمین بیفتد.

برای انتخاب سنگ مناسب باید به شرایط آب و هوایی توجه کرد مثلاً سنگ آهکی در مناطقی که بارندگی در آن مناطق زیاد است برای نمای خارجی ساختمان مناسب نمی‌ باشد.

همچنین سنگ‌ های گرانیت با توجه به اینکه حالت سختی دارد و همچنین به علت این‌ که هيچ گونه خلل و فرجی در پشت سنگ‌ ها ندارد و آب کم تری را جذب می‌ کند استفاده از آن صرفاً با ماسه و ملات توصیه نمی‌ شود.

سنگ‌ های مرمر به خوبی نمی‌ تواند دوغاب را جذب کند به همین دلیل سنگ موجود در کم تر از یک سال از نما جدا می‌ شود بهتر است که از روش‌ های مهار کردن سنگ نما ساختمان استفاده گردد تا مانع ریزش سنگ شود.

بنابراین انتخاب کردن سنگ که جنس خوب داشته باشد و با شرایط آب‌ و هوایی منطقه مورد نظر مطابقت داشته باشد از اهمیت بالایی برخوردار است. می توان بهترین سنگ‌ ها را از کارخانه سنگ اصفهان تهیه کرد تا بتواند مقاومت بالایی در ساختمان داشته باشد به‌ راحتی دچار ریزش نشود.

  • جدا شدن سنگ ساختمان به علت مصالح نامناسب

مهم‌ ترین نکته‌ای که وجود دارد این است که مواد و مصالحی که در نما به کار رفته از مواد مرغوب نباشد. برای این منظور می‌ توان به موادی که دوغاب را را از آن پر می‌ کنند اشاره کرد.

در دوغاب پشت سنگ بهتر است که از ماسه شسته شده استفاده گردد. بسیاری از افراد برای این‌که سرعت عمل خود را بالا ببرند از سیمان خشک در روی سطح کار استفاده می‌ کنند که از اصلی‌ ترین دلایل ریزش سنگ ساختمان می‌ باشد.

ضخامت دوغاب باید متناسب با وزن سنگی باشد که در نما به کار گرفته شده است. ضخامت دوغاب می‌ تواند نقش بسیار مهمی در نگهداشتن سنگ ساختمان داشته باشد.

البته باید توجه کرد سنگی انتخاب شود که هم وزن مناسب داشته باشد و هم جنس خوب داشته باشد تا بتواند دوغاب مناسبی با آن سنگ را زد تا سنگ بتواند وزن حاصل را تحمل کند.

از انواع مختلف سنگ ساختمان می‌ توان به سنگ آنتیک، تراورتن، رومی، آجرنما، سنگ ابزار خورده و … اشاره کرد که می‌ توان در انواع نما ها استفاده کرد همه این سنگ‌ ها را می‌ توان از کارخانه سنگ اصفهان تهیه نمود.

هر کدام از سنگ‌ های زیر بر اساس روش مخصوصی مقاوم سازی می‌ شود که از افراد متخصص می‌ توان استفاده کرد و در جهت مقاوم سازی آن‌ها قدم برداشت.

افتادن سنگ نمای ساختمان

افتادن سنگ نما ساختمان به دلیل ملات نامناسب

یکی از علت‌ های افتادن سنگ نما ساختمان وجود ملات است. چون ملات خاصیت چسبندگی بسیار پایینی دارد و باعث جدا شدن سنگ از نما می‌ شود. این مشکل ممکن است در اثر عوامل زیر رخ دهد:

ملات از ترکیب شدن ماسه، سیمان و آب به وجود می‌ آید در صورتی که مهارت و اطلاعات لازم برای درست کردن ملات را نداشت باعث می‌ شود که میزان چسبندگی آن بسیار کاهش یابد. در صورت داشتن مهارت لازم می‌ توان مواد به کار رفته را به صورت متناسب باهم ترکیب کرد.

وجود مواد آلی و سولفات امکان دارد که میزان چسبندگی ملات را به حداقل برساند این مواد در آب، سیمان و آجر موجود هستند. در صورتی که در تهیه کردن ملات از مواد نامناسب استفاده گردد باعث کاهش چسبندگی و ریزش سنگ‌ ها می‌ شود. مثلاً برای پیشرفت کار در لابه لای ملات از سیمان خشک استفاده می‌ کنند‌. همچنین برای پر کردن قسمت‌ های خالی دوغاب از نخاله استفاده می‌ کنند.

بر اثر گذشت زمان و با نفوذ آب و رطوب یه پشت سنگ‌ ها سیمان و ملات فرسوده شده و میزان چسبندگی سیمان بسیار کم تر می‌ شود‌. پایین بودن مقاومت و میزان کششی ملات. مقاومت ملات در مقابل نیروی فشار است و در مقابل نیروی کششی مقاومتی ندارد. مثلا در اثر باد و یا لرزش ممکن است ترک بردارد و باعث افتادن سنگ نما ساختمان شود.

چرا سنگ نما ساختمان می‌ ریزد؟

زمانی‌که سنگ‌ ها ابعاد بزرگی دارند و تخلخل آن‌ ها پایین است از اسکوپ استفاده نگردد. در محیط‌ های آلوده با بارش باران آلودگی به پشت سنگ نفوذ می‌ کند و به مرور زمان باعث تخریب سنگ و ریزش آن می‌ شود.

بهتر است توجه کرد که در زمان نصب سنگ هوا سرد نباشد و از نصب سنگ در فصل سرد سال اجتناب کرد. زیرا هنگام ملات زدن ملات یخ می‌ زند و امکان دارد که سنگ اصلا نچسبد و یا دچار ترک شود که از عمده علت افتادن سنگ نما است.

برای بالا رفتن میزان استحکام سنگ نما بهتر است که از بند کشی استفاده گردد زیرا در این صورت وزن سنگ‌ های موجود در بند کشی تقسیم می‌ شود. زمانی‌که در نما یک قسمت از سنگ جدا شود بقیه قسمت‌ ها دچار آسیب‌ نمی‌ گردد. بنابراین باید توجه کرد که بند کشی با عمق مناسب و شیوه صحیح انجام گیرد.

در صورتی که طراحی نامناسب در نما به کار رود ممکن است باعث ریزش سنگ‌ ها شود. به عنوان مثال در نمای رومی به علت استفاده زیاد از سنگ بهتر است که اسکوپ انجام گیرد مثلاً در قسمت پنجره‌ ها به علت استفاده از سنگ‌ های باریک در کنار هم در صورت اسکوپ نکردن احتمال ریزش زیاد است.

جمع بندی:

با توجه به میزان استفاده زیاد از سنگ در نما بهتر است در نگهداری و یا در نهایت تعمییر آن دقت لازم را به کار برد. زیرا در غیر این صورت امکان دارد که سنگ از نما جدا شده و باعث ایجاد خسارت شود.

علت‌ های مختلفی وجود دارد که باعث افتادن سنگ می‌ شود اصلی‌ ترین علت آن استفاده از سنگ نامناسب است. بهتر است برای تهیه سنگی که با شرایط آب‌ و‌ هوایی مطابقت داشته باشد از کارخانه سنگ اصفهان برای تهیه کردن آن اقدام گردد.

همچنین علت‌ های دیگر از جمله ملات، شرایط آب و هوایی، بلایی طبیعی، استفاده از افراد که مهارت کافی نداشته باشد می‌ تواند در ریزش سنگ‌ ها دخیل باشد. بنابراین بهتر است که در انتخاب مصالح و سنگ دقت کرد تا از مرغوب‌ ترین مصالح استفاده گردد.

Rate this post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *